torsdag 28 februari 2008

Stackars stoj

En blödning i vänster öga (för er höger på bild)

Resulterat i besök på en djurklinik, som inte hade rätt utrustning men som var så himla goa att dom ordnade tid åt oss samma kväll på ett större djursjukhus.

Resultat är att vi vet att Stoj har bra njurvärden, inte är rädd för veterinärer, Fått kortisonspruta och tagit blodprov (SE BANDAGET), har blåsljud på hjärtat vilket är okej för en så gammal hund och vi behöver inte oroa oss sålänge han inte hostar mycket... och sist men inte minst... att han tycker att det är fruktansvärt obehagligt att ta tempen i rumpan....

Nu har han fått antibiotika och ögondroppar som sänker trycket i ögat. På fredag så ska blödningen förhoppningsvis ha lagt sig och en ögonspecialist ska "lysa" ögat, vilket innebär ungefär vad det låter som. Dom lyser i ögat och tittar om dom kan se något onormalt i ögat.

Veterinären upplyste mig om att han kunde bli supertörstig av sprutan och behöva gå ut och kissa under natten så jag sov med mjukisbrallor och linne på mig inatt utifall han behövde panik springa ut.
Men han klarade sig till kl 07,00 imorse då han gav ETT skall och matte rusade nyvaken ut och hoppade i gummistövlar och sprang ut innan jag ens visste vad jag hette.
Och veterinären hade rätt... han kissade direkt utanför dörren i ca 2 minuter stackarn.

FINASTE VOVVEN.... ni ska veta vad jag är kär i den här hunden! Älsk

En eloge till Världens bästa Husse!!!!

2 kommentarer:

Rimna sa...

Stackars liten Stoj!

Vad mager han ser ut... Men jag har ju inte sett han på länge!

Nu får vi hoppas att han blir bättre, han kan ju iallafall inte få bättre omvårdnad än en matte i gummistövlar ;) Jag ser framför mig hur du rusar ut i sömnen och liksom undrar: vad var det som hände...???

IgA sa...

Det ser ut som om Stoj blir väl omhändertagen. Kan säkert inte ha det bättre på äldre dar. Sköna promenader i den vackra omgivningen. Kommer själv ner och förvissar mig om det vackra snart. Sköt om er.